štvrtok 9. októbra 2014

Prvý mesiac domácej paničky :)

8.septembra 2014 bol deň, kedy sa môj život konečne posunul. Dovtedy som stála na mŕtvom bode, zatiaľ čo sa všetky moje kamarátky rozutekali po školách a po svete, a ich životy plynuli ďalej, zatiaľ čo som sa na to z gauča s chipsami v ruke prizerala. 8.septembra som si zbalila veci a odsťahovala sa z mojho malého mestečka do "slovenskej metropoly" :). 

(Selfportrait: "Queen of the Kingdom", NS)




Odmalička som bola samostatná a najradšej som všetko robila osamote podľa seba. Nemohla by som žiť s rodičmi naveky. Vedela som, že sa chcem čím skôr osamostatniť. A podarilo sa mi to do 20-tky! :) 

Spočiatku som si nevedela predstaviť, ako budem žiť v Bratislave, keď som zvyknutá na domáce a rozprávkové prostredie Modry. Bratislavu som nikdy nemala nejako v láske. No po mesiaci čo tu bývam sa mi začína celkom páčiť :)





Aké je to žiť bez rodičov a navyše s chlapom?


Vynikajúce! Mám svoje vlastné kráľovstvo, v ktorom som kráľovnou a mám tu aj kráľa, ktorý ma zahŕňa láskou, a zároveň je aj mojím hrdinom, pretože ma ochráni pred každým pavúkom! Nechcem to zakríknuť, ale náš vzťah sa hádam vo všetkých ohľadoch veľmi zlepšil. Nikdy som si s nikým nebola taká blízka. A vôbec to nie je o nechávaní vyklopenej doske na záchode! To skôr ja som tá neporiadna 0:) Ale nie veľmi! Predsa som teraz domácou gazdinkou, tak sa o všetko starám a zvelebujem naše kráľovstvo.



Peniaze nemíňam na oblečenie a doplnky (vždy som ich míňala na jedlo), ale investujem ich do nášho domova. Kupujeme si rôzne rámčeky na fotky, koberčeky do kúpeľne, huňaté vankúše, kvety, svietniky... Dnes sme kupovali soľ do umývačky riadu.


náš spoločný výtvor a fotorámik s priateľmi :)






Konečne som porozumela tomu ako funguje práčka, a spriatelila som sa aj so špinavým riadom, ktorý treba umyť ručne. A tiež rada varím a pečiem. Pomaly sa všetko učím :) 

kolaudačka s babami :)


Dá sa povedať, že žijem svoj sen. Nie je dňa, kedy by som niečo nefotila. Mám toho tak strašne veľa, že to nemám kedy upravovať. Počítač tu ešte nemám, a tak si musím vyhradiť jeden deň na úpravu fotiek a bežať s nimi do Modry a potom zas naspäť. Ale to sa vám nesťažujem! :)


Život milujem každým dňom viac a viac! Nikdy som necítila väčšiu slobodu! Presne tento vietor som do mojich plachiet potrebovala :) 






8 komentárov:

  1. Ja osobne nie som z Bratislavy, ale trávim tam dosť veľa času. Veľmi sa mi tam páči, aj keď väčšina ľudí (aspoň, čo poznám ja) si ju moc nechváli. Dúfam, že objavíš nejaké skvelé miesta a nafotíš, čo najviac fotiek! :)
    Inak mohla by som sa opýtať, ty fotíš aj ľudí, ktorí ťa napríklad zaujmú? (oslovíš ich a podobne) Alebo máš toho tak veľa, že už nestíhaš?
    Ďakujem za odpoveď a prajem veľa úspechov! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Snažím sa vyhradiť si aj čas na fotenia pre mňa.. Myslím, že teraz fotím "pre mňa" fotky ovela viac, ako keď som len vysedávala doma, aj keď nemám čas :))

      Odstrániť
  2. Presťahovať sa od mamy k frajerovi je možné nazvať "osamostatnením sa" len s veľkou dávkou fantázie. Ale to pochopíš časom, keď sa raz naozaj osamostatníš ;) Good luck!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mam pocit ze z teba hovori zavist :) osamostatnenie neznamena ze musi byť sama. Je to ked si sama na seba zarabaš a že sa musis sama na seba spolahnut ;)

      Odstrániť
    2. S frajerom sme si spolu našli byt, ktorý spolu platíme :) a s ním aj ostatné výdavky. A neviem či si niekedy odskúšam "osamostatnenie sa" podľa teba, pretože plánujem ostať s frajerom na veky vekov :)) Ale načo to niekomu vysvetlovať :)

      Odstrániť
    3. Ty časom pochopíš, že život je oveľa krajší, keď neneguješ všetko okolo seba...

      Odstrániť
    4. Viem, že pravda sa nezvykne stretnúť s pochopením. Hovorím to ako fakt, bez emócií. A ešte raz želám veľa šťastia, naozaj. Nemusíte sa obhajovať :)

      Odstrániť
    5. Je to tak..si kritizovany za svoj fundovany,pravdivy a hlavne anonymny nazor..ja takisto bez emocii hovorim,ze sa hras na mudreho v situacii,o ktorej nic nevies..aka je to teda podla teba pravda? ze clovek je samostatny,az ked sam splaca hypoteku alebo sa odstahuje na Sri Lanku,aby sa odtrhol od rodiny?..dakujeme ti za tvoje prianie, ja ti na oplatku zelam,aby si co najskor nasiel zmysluplnejsi zmysel zivota ako anonymne vyjadrovanie nazorov v internetovych diskusiach

      Odstrániť